Otvorením kancelárie prvého kontaktu končí tzv. úradnícka turistika

03.03.2008 Prešov

Prešov 3. marca (TASR) - Prešovčania už pri návšteve mestského úradu (MsÚ) nebudú musieť absolvovať tzv. úradnícku turistiku. Všetky služby sú v kancelárii prvého kontaktu, ktorú dnes otvorili v zrekonštruovanej ...
Práve v zrušení tzv. úradníckej turistiky vidí primátor Prešova Pavel Hagyari najväčší prínos z otvorenia kancelárie. Nachádza sa v dome, ktorý mesto získalo zámenou majetku s Prešovským samosprávnym krajom za čias predchádzajúceho primátora mesta Milana Benča. Kanceláriu tvoria pracoviská novozriadeného odboru služieb občanom, ktorý je v organizačnej štruktúre MsÚ v Prešove od 1. januára. Jeho vedúca Ľudmila Halečková informovala, že tu pracuje 17 ľudí - na úseku matričného úradu, osvedčovania podpisov a listín, evidencie pobytu občanov SR a evidencie stavieb. Ako jediní zo všetkých zamestnancov MsÚ majú pracovnú uniformu vo farbách mesta Prešov.
Primátor pri tejto príležitosti podpísal tzv. jednostrannú zmluvu mesta Prešov s občanmi o kvalitnom výkone úradníckej práce. Kancelária prvého kontaktu bude otvorená denne od 8. do 16. h, v stredu do 17. h a v piatok do 15. h.
Celkové stavebné náklady na opravu objektu budú vyše 42 miliónov Sk. Ďalšie výdavky sú spojené so zariadením interiéru.
Historický objekt opravovala od začiatku decembra 2006 stavebná firma Unistav s. r. o. , Prešov. Jej vedúci výroby Jozef Mrava konštatoval, že išlo o zložité práce, pretože budova je v mestskej pamiatkovej rezervácii a museli rešpektovať aj požiadavky pamiatkarov. Najnáročnejšie práce boli spojené s opravou suterénu. V objekte s bezbariérovým prístupom je moderná dvojúčelová klimatizácia s možnosťou chladenia aj vykurovania priestorov, a to samostatne po kanceláriách. Pre potreby mesta sa pri rekonštrukcii vynovili aj podkrovné priestory a vzniklo tretie nadzemné podlažie. Kolaudácia stavby bola 28. februára.
 

Vyberte región